2013. november 11., hétfő

Előzetes - John Scalzi: Zoë története

Ritkaság, hogy egy év alatt három kötet is megjelenjen ugyanattól a szerzőtől. John Scalzi Vének háborúja sorozata viszont olyan népszerű, hogy nem csak a második és a harmadik rész jött ki belőle idén, hanem csütörtökön már a negyedik, befejező regényt is olvashatjuk. Persze van még hátra egy novelláskötet (The Human Division) és két rövidebb történet (The Sagan Diary és After the Coup), a The Human Division még várható magyarul, de független az első négy kötettől, úgyhogy egyelőre a Zoë történetével zárul a Vének háborúja. A hajtás után a szokásos anyag: fülszöveg, borító és az első két fejezet található.
Képzeld el...
Képzeld el, hogy tizenöt éves vagy, a rég halott biológiai apád az emberiség legnagyobb árulója, a nevelőszüleid ellenben hős exkatonák és egy új gyarmat kormányzói. 
Képzeld el, hogy minden lépésedet két félelmetes földönkívüli testőr kíséri, és egy komplett idegen faj tanulja tőled egy csillagközi valóságshow keretében, hogy miként kell öntudattal rendelkező intelligens lényként élni.
Képzeld el, hogy örökre el kell hagynod szülővárosod és szülőbolygód egy világvégi új gyarmat kedvéért, ahol új barátokat kell szerezned vadidegen telepesek között, hogy örömeidet és gondjaidat megoszthasd valakivel. 
Mert az új világ mindkettőt bő kézzel méri. Te mit tennél ebben a helyzetben?
John Scalzi nem osztott meg velünk minden részletet a Roanoke történetéből Az utolsó gyarmat című könyvében, ezért olvasóira hallgatva még egy utolsó, különleges utazásra hív minket a Vének háborúja-univerzumba és a Roanoke-ra, hogy újra átéljük a gyarmat kalandos létrejöttét.

--
Kiadó: Agave Könyvek
Megjelenés: 2013.11.14.
Eredeti megjelenés: 2008
Eredeti cím: Zoë's Tale
Fordító: Farkas István
ISBN: 978 615 5272 44 8
Oldalszám: 320
Ár: 3280,-(borítóár), 2132,- (Agavebolt előrendelés)
--
A Szubjektív Kultnapló a Google+-on, a Facebookon és a Twitteren is elérhető, ha pedig kíváncsi vagy, hogy mit olvasok éppen, figyelhetsz a Molyon is

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése