2013. november 6., szerda

Előzetes - Dan Simmons: Endymion felemelkedése

Végre itt minden idők egyik legjobb sci-fi sorozatának negyedik, záró kötete. A holnap megjelenő Endymion felemelkedése méltó befejezése Dan Simmons nagyszabású Hyperion Cantosának: nem pusztán lezárja, hanem új szintre is emeli a történetet. Alább a fülszöveg, a hajtás után pedig a borító és egy monumentális, 97 oldalas részlet vár - egy több mint nyolcszáz oldalas kötethez (a kiadó eddigi leghosszabb könyve) persze kell is ennyi. A könyv holnap jelenik meg, érdemes éjfélig előrendelni, ha a többi is hiányzik a polcról, akkor csomagban. Értékelés hamarosan, ilyen terjedelmű regény esetén nem merek túl közeli időpontot mondani (és ez ráadásul nem is az a fajta sci-fi, amin csak úgy átrohan az ember, hanem ki kell élvezni minden fejezetét), de olyan másfél héten belül azért esélyes, hogy olvashatjátok.

Update: elkészült az értékelés, az Endymion felemelkedése tényleg zseniális regény, méltó tetralógia-zárás.  

Elérkezett a végső leszámolás napja. Az egyház meghirdeti a mindent eldöntő, népirtással fenyegető keresztes hadjáratot, amely végérvényesen rabszolgasorba döntheti az emberiséget. A világ túlfelén közben felnő egy új messiás, aki a rejtélyes Idegenek szárnyai alatt szokatlan képességekre tesz szert. A messiás neve: Aenea. 

Aeneának azonban segítségre van szüksége ahhoz, hogy elterjessze megdöbbentő üzenetét tanítványai egyre népesebb táborában. Útra kel hát védelmezőjével, az egykori pásztorral és elítélt gyilkossal, Raul Endymionnal, hogy teljesítsenek egy utolsó, minden képzeletet felülmúló küldetést, és megfejtsék az egész világegyetem rejtett jelentését. Régi és új ellenségek veszik üldözőbe őket, miközben nyomukban jár a titokzatos Shrike is – szörnyeteg, angyal, gyilkológép –, aki végre leránthatja a leplet származásáról és rendeltetéséről. A Hyperionon pedig, ahol a világrengető kaland a kezdetét vette, minden titokra fény derül: az apokaliptikus igazság feltárja az élet értelmét, és mindörökre meghatározza a galaxist lakó emberiség sorsát. A nagyszabású tetralógia váratlan fordulatokban bővelkedő, befejező kötete felejthetetlen pontot tesz az évszázadokon átívelő űropera végére.


--
Kiadó: Agave Könyvek
Megjelenés: 2013.11.07.
Eredeti megjelenés: 1997
Eredeti cím: The Rise of Endymion
Fordító: Huszár András
Borító: Kuszkó Rajmund
ISBN: 978 615 5272 33 2
Oldalszám: 832
Ár: 4480,- (borítóár), 2912,- (Agavebolt előrendelés)
--
A Szubjektív Kultnapló a Google+-on, a Facebookon és a Twitteren is elérhető, ha pedig kíváncsi vagy, hogy mit olvasok éppen, figyelhetsz a Molyon is

1 megjegyzés: