2013. november 2., szombat

Előzetes - Orson Scott Card: Végjáték

Jövő héten érkezik a magyar mozikba is Orson Scott Card regényének filmváltozata - minden idők egyik leglátványosabb sci-fijének ígérkezik - ezzel párhuzamosan pedig a Végjáték harmadik magyar kiadása is napvilágot lát, ezúttal az Unio Mystica kiadónál. A fordítás a régi frissített verziója lesz (a Dáinnál újrafordították), a borító filmes. Az igazán jó hír viszont az, hogy követni fogják a folytatások is, a második rész remélhetőleg egy kötetben és nem kétfelé bontva, mint annak idején a Valhallánál, és a negyedik kötet, a The Children of the Mind, most először lesz olvasható magyar nyelven. Alább szokás szerint a fülszöveget, borítót és egy rövid részletet találhattok. 

A Föld újra támadás alatt áll. Egy földönkívüli faj a végső csatára készülődik. Az emberiség túléléséhez egy katonai géniuszra van szükség, aki talán legyőzheti az idegeneket.
De ki lesz az?
Ender Wiggin. Zseni. Könyörtelen. Ravasz. A taktika és a stratégia mestere. És gyermek.
A Nemzetközi Flotta besorozza katonai kiképzésre, s amint Ender belép új otthonának, a Hadiskolának a kapuin, gyermekkora azonnal véget ér. Az újoncok közül kiemelkedve Ender bebizonyítja, hogy géniusz a géniuszok között. A harci szimulációk koronázatlan királyává válik. De vajon meddig bírja a magányt és a rá nehezedő nyomást? A szimulációkban sikereket ért el, de hogyan fog majd bizonyítani az igazi csatamezőn? Elvégre, a Hadiskola csak játék.
Vagy mégsem?

--
Kiadó: Unio Mystica
Megjelenés: 2013.10.21.
Eredeti megjelenés: 1985
Eredeti cím: Ender's Game
Fordító: F. Nagy Piroska
ISBN:  978 963 89847 2 2
Oldalszám: 368
Ár: 3300,- (borítóár), 2300,- (Unio Mystica webbolt)
--
A Szubjektív Kultnapló a Google+-on, a Facebookon és a Twitteren is elérhető, ha pedig kíváncsi vagy, hogy mit olvasok éppen, figyelhetsz a Molyon is

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése