2009. január 30., péntek

És mégis mozog! - Haggard: Eppur Si Muove

Mint már említettem, ez volt az első lemez a Haggardtól, amire rábukkantam. Arra viszont nem tudtam még rájönni, hogy mi vesz rá egy metálzenekart arra, hogy Galileiről csináljon egy konceptalbumot... Bár az előző albumaik tematikája ad némi következtetési alapot, de erről majd a megfelelő időben.
Az alapműveltség része, de Galilei a 16. század második-, illetve a 17. század első felében élt Itáliában és mindenféle természettudományokkal foglalatoskodott. Ismert a csillagászati felfedezései révén lett: ő adta az első nagy pofont az egyház által képviselt Föld központú világmodellnek. Bár a távcsövet nem ő fedezte fel, de készített többet is és felhasználta megfigyeléseinek megkönnyítésére: 1610-ben így felfedezte a Jupiter négy holdját (a jelenleg ismert 63-ból), az Iót, az Europát, a Ganymedest és a Callistót.
A Galileo-ihlette album kellemes Haggard-hangzást képvisel, a megszokott soknyelvű dalok, szimfonikus metálos - reneszánsz dallamos számok ötven percen keresztül; köztük egy középkori svéd ballada, a Herr Mannelig...

  1. "All'inizio è La Morte" – 6:50
  2. "Menuetto In Fa-Minore" – 1:16
  3. "Per Aspera Ad Astra" – 6:40
  4. "Of a Might Divine" – 8:20
  5. "Gavotta In Si-Minore" – 0:58
  6. "Herr Mannelig" – 4:50
  7. "The Observer" – 4:40
  8. "Eppur Si Muove" – 8:19
  9. "Larghetto / Epilogo Adagio" – 2:13
  10. "Herr Mannelig (short version)" – 6:10
Herr Mannelig:


All'inizio è La Morte:


Eppur Si Muove:

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése