2008. október 23., csütörtök

Ohba Tsugumi - Obata Takeshi: Death Note (2. kötet)

Újabb népszerű manga, talán a kulcsszót követve a keresőkön keresztül nagyobb lesz az olvasottságom XD
Na jó, igazából nem (csak) ez a cél, pusztán annyi, hogy anno arról volt szó, minden könyvről írok, amit elolvasok és ugye ez is könyvnek számít, hiába nyílik hátul és van tele furcsa, fekete-fehér rajzokkal meg mindenféle kiskorúak nyugalmának megzavarására alkalmas dologgal.
Mellesleg a Death Note egyik kedves ismerősöm nagy kedvence, és ennyivel tartozom neki... :)

Szóval. Ez itt a második kötet, vagyis igazából az elsőről is kellett volna már írnom, de valószínűleg még a start, de legalábbis a második bejegyzés előtt kellett, hogy olvassam. Na mindegy. És erről legalább többet tudok írni, vagy legalábbis bátrabban, mert a sztoriból már olvastam 42 fejezetet (ami persze még a felénél is kevesebb a teljes mangának...).
Tehát. A méltán sikeres Death Note manga soron következő részében tovább folytatódik Light, a halálisten-füzetet birtokló, átlag feletti értelmi képességekkel rendelkező középiskolás, és L, a zseniális szuperügynök párbaja. Bár a párbaj szó egyelőre még túlzás, inkább csak puhatolózó szurkálásokról van szó. De a dolgok itt, viszonylag a történet elején sem egyszerűek, minden kis hiba végzetessé válhat, és Kira (Yagami Light) talán el is követ néhányat.

Ja, igen. A sci-fi ragacsot azért kapta a bejegyzés, mert ugyan az eredeti japán kiadás 2003-ban jelent meg, a 185. oldalon Light haverja mégis a japán gazdaság 2004-es helyzetéről beszél múlt időben.


Kiadó: Mangafan
Kiadási év: 2008
Eredeti cím: デスノート
Fordította: Nikolényi Gergely
Oldalszám: 200

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése