2013. július 26., péntek

Előzetes - Mark Lawrence: Tövisek királya


Mark Lawrence Széthullott birodalom trilógiájának első része eleinte nem tetszett, de a vége felé határozottan ígéretessé vált. A második kötet, a Tövisek királya, már sokkal érdekesebb és mozgalmasabb, ahogy az a lent olvasható első négy fejezetből is látszik. Hamarosan érkezik a bejegyzés is, már féltávnál járok a könyvben - stay tuned
A fiú, aki király akart lenni, megszerezte a trónt…
Csaták százai perzselik fel a földeket, amint nagyurak és kiskirályok viaskodnak a széthullott birodalom uralmáért. A galádul lemészárolt anyja és öccse megbosszulásához vezető hosszú úton Honorous Jorg Ancrath herceg kiderítette, kik állnak valójában e végtelen háború mögött. Megismerte a játszmát, és elhatározta, hogy ő fogja letarolni a táblát, bármi áron.
Húszezres hadsereg vonul Jorg vára ellen, a próféciák és a nép istenített bajnokának vezetésével. Minden becsületes ember azért fohászkodik, hogy ez a dicső lovag egyesítse a birodalmat, begyógyítva sebeit. Minden jó király tudja, hogy meg kell hajolnia a túlerő és a jövendölések előtt, ha másért nem, hogy népét és birtokát mentse. De Jorg király nem jó király.
Jorg tisztában van vele, hogy a nála sokkal erősebb ellenséget tisztességes harcban nem győzheti le. Ám a tisztességes játszma sohasem szerepelt a tervei közt. 

--
Kiadó: Fumax
Kiadási év: 2013
Eredeti megjelenés: 2012
Eredeti cím: King of Thorns
Fordító: Gy. Horváth László
Borító: Jason Chan
ISBN: 978 963 9861 49 7
Oldalszám: 499
Ár: 4495,- (borítóár), 3300,- (Fumax webáruház)
--
A Szubjektív Kultnapló a Facebookon és a Twitteren is elérhető, ha pedig kíváncsi vagy, hogy mit olvasok éppen, figyelhetsz a Molyon is

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése