2014. november 18., kedd

Előzetes - Orson Scott Card: Fajirtás

Nem voltunk benne biztosak, hogy még idén megjelenik, de most már hivatalos: december elsején érkezik a Végjáték-sorozat harmadik kötete, a Fajirtás átdolgozott új kiadása (a réginek a fordítása és szerkesztése nem volt tökéletes, az új viszont az eddigiek ismeretében már méltó lesz a regényhez). A Végjáték brutálisan jó pszichológiai-katonai sci-fi volt, A holtak szószólója új szintre emelte a "kidolgozott idegen ökoszisztéma" fogalmát és mellette olyan emberi sorsokat mutatott be, ami szintén ritkaság a zsánerirodalomban. Magától értetődő, hogy a harmadik részt is nagyon várjuk, különösen Sánta Kira borítófestményével.

És ha ez nem lenne elég: az Ender árnyékával megkezdett, párhuzamos sorozat is folytatódik, az  Árnyékbábok (Shadow Puppets) jövő tavasszal érkezik, szintén az Unio Mystica gondozásában, de az Alexandránál kiadott előzményekhez illő gerincdizájnnal (viszont azoknál izgalmasabb borítófestménnyel).

Beleolvasó egyelőre nincs, borító és fülszöveg a hajtás után. 


Lusitanián Ender olyan világra lelt, amely otthont nyújthat embereknek, pequeninóknak és a Hangykirálynőnek is. Remélte, hogy az egymástól roppant különböző három értelmes faj végre egyetértésben fér meg egymás mellett.
Csakhogy Lusitanián elszaporodott a descolada vírus is, amely az emberekre nézve halálos, a pequeninók egyedfejlődésének azonban szerves része. A megrettent Csillagközi Kongresszus olyannyira tart a descolada más világokra való átterjedésétől, hogy elrendelte az egész bolygó megsemmisítését. A flotta úton van Lusitania felé, s elkerülhetetlennek látszik, hogy újra xenocídium, fajirtás következzék be. Mígnem a flottának nyoma vész.
Tiszta Fényességre hárul a feladat, hogy kiderítse, hová tűnhettek a csillaghajók. A lány a legkiválóbb analitikus gondolkodó a világán – aligha kétséges, hogy megfejti a rejtélyt, de vajon miként dönt: életre vagy halálra ítéli Lusitaniát?
--
Kiadó: Unio Mystica
Várható megjelenés: 2014. december 1.
Eredeti megjelenés: 1991
Eredeti cím: Xenocide
Fordító: Mohácsi Enikő
Borító: Sánta Kira
ISBN: 978 615 80019 60
Oldalszám: 504
Ár: 3465,- (borítóár) / 3100,- (Unio Mystica webbolt)
--

Szeretnéd azonnal olvasni a legújabb bejegyzéseket? Iratkozz fel a blog feedjére, lájkold az oldalt a Facebookonkövess a Twitteren vagy a Google+-on, és ha kíváncsi vagy, hogy mit olvasok éppen, a Molyon is figyelhetsz! 

Ha pedig tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel is! :) 

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése