2014. november 5., szerda

Előzetes - Csurgó Csaba: Kukoricza

Jövő héten monumentális fantasy érkezik az Agavétól. A Kukoricza, Csurgó Csaba első regénye, a maga bruttó hatszázhetvenkét oldalával a tartalom ismerete nélkül is komoly sportteljesítmény. A hajtás után található fülszöveg és részlet elolvasása után viszont már nem csak a terjedelmével sokkol, hanem kifejezetten ígéretes regénynek tűnik, melyben fantasy keveredik horrorral és szórakoztatóan abszurd humorral, ráadásul az önmagában is kedvenc János vitéz történetét idézi meg, huszonegyedik századi eszközökkel.

Értékelés itt, katt a továbbra a borítóért, fülszövegért és az első 72 oldalért (ha ezt elolvastad, már csak hatszáz van hátra):


HOVÁ BUJDOSOL, AMIKOR EGY EGÉSZ ORSZÁG VADÁSZIK RÁD?
Néha egy apró hiba is elég hozzá, hogy a rendszer leggyűlöltebb ellenségévé válj. Kukoricza Jancsi, az intézetben felnőtt árva fiú sem hibázik túl nagyot. Csak éppen elveszti a rábízott plüssöket, miközben a gyönyörű és rejtélyes Ilusnak készül megkérni a kezét. A plüssök az Ezredes lányának kedvenc játékai voltak, az Ezredes pedig nem más, mint a királyi titkosrendőrség rettegett főnöke.
Jancsi élete egyetlen pillanat alatt fordul fel. Menekülni kényszerül, és hamarosan az ország első számú közellensége lesz, akire nemcsak a zsarnokság fegyveres erői vadásznak, hanem a civil lakosság is. Egy ismeretlen világban találja magát, önjelölt forradalmárok, kiöregedett huszárok, kutyafejű kémek és más furcsa szerzetek között.
Bár a veszélyekkel és megpróbáltatásokkal teli út során János vitézzé válik, de talán ez sem lesz elég ahhoz, hogy megmentse szerelmét a hatalom karmai közül. Mert Tündérország hátborzongató titkaira még a legvadabb rémálmok sem tudják kellően felkészíteni.


--
Kiadó: Agave Könyvek
Várható megjelenés: 2014. november 11.
Borító: Kuszkó Rajmund
ISBN: 978 615 5468 55 1
Oldalszám: 672
Ár: 3680,- (borítóár) / 2392,- (Agavebolt előrendelés)
--

Szeretnéd azonnal olvasni a legújabb bejegyzéseket? Iratkozz fel a blog feedjére, lájkold az oldalt a Facebookonkövess a Twitteren vagy a Google+-on, és ha kíváncsi vagy, hogy mit olvasok éppen, a Molyon is figyelhetsz! 

Ha pedig tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel is! :) 

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése