2014. november 24., hétfő

Előzetes - William Gibson: A periféria

William Gibsont a cyberpunk atyjaként szokás emlegetni, de irodalmi munkássága ennél azért sokszínűbb.  Ő is azon szerzők közé tartozik, akik sok kiadót megjártak már Magyarországon, most éppen az Agavétól érkezik az eredetiben is csak egy hónappal ezelőtt megjelent legfrissebb regénye. A periféria eltérő idősíkokat, izgalmas sztorit, illetve jellegzetesen gibsoni jövőképet és stílust ígér, a karácsonyi kiadási hullám egyik legnagyobb dobása lehet.

A hajtás után a szokásos menü: borító, fülszöveg és az első tizenkét fejezet.

Flynne Fisher az országút szélén tengeti életét a közeljövő Amerikájában, ahol az illegális drogfőzésen kívül már alig akad munka. Korábban sokat keresett harci felderítőként egy online shooterben, de ezekről a játékokról le kellett mondania. Mégis egy brutális gyilkosság szemtanúja lesz, amikor kivételesen helyettesíti a bátyját virtuális biztonsági őrként.
Wilf Netherton a hivatása szerint jelentős befolyással rendelkező publicista, aki az egyik ügyfele testvérének haláláról értesül egy olyan társadalomban, ahol belenyúlni a múltba csupán egy hobbi a sok közül. Hetven évvel később, egy lassú apokalipszist elszenvedő Londonban él, ahol a dolgok egyelőre még biztatóak a vagyonosok számára. Igaz, a szegények legtöbbje már nem él.
Flynne és Wilf találkozni fognak egymással. Időutazással, szellemekkel, harci drónokkal, bérgyilkos robotokkal és kleptokratákkal teli történetük során a nő világa teljesen és visszavonhatatlanul meg fog változni, a férfié pedig szembesül azzal, hogy a múltat átírni rendkívül veszélyes.


--
Kiadó: Agave Könyvek
Várható megjelenés: 2014. november 27. 
Eredeti megjelenés: 2014
Eredeti cím: The Peripheral
Fordító: Bottka Sándor Mátyás
Borító: Kuszkó Rajmund
ISBN: 978 615 5468 93 3
Oldalszám: 528
Ár: 3780,- (borítóár) / 2457,- (Agavebolt előrendelés)
--

Szeretnéd azonnal olvasni a legújabb bejegyzéseket? Iratkozz fel a blog feedjére, lájkold az oldalt a Facebookonkövess a Twitteren vagy a Google+-on, és ha kíváncsi vagy, hogy mit olvasok éppen, a Molyon is figyelhetsz! 

Ha pedig tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel is! :) 

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése