2014. április 30., szerda

Előzetes - Orson Scott Card: A holtak szószólója (Végjáték 2.)


Ugyan ma már kiment egy előzetes, de ezt muszáj minél hamarabb megosztani: május 15-én végre a kezünkben tarthatjuk a zseniális Végjáték folytatásának újrafordított kiadását. A holtak szószólója egyszer már megjelent a kilencvenes évek elején, ám az akkori könyvkiadási furcsaságok egyik jellegzetes példájaként két kötetre bontva, a második feléből pedig valami rejtélyes okból kevesebbet nyomtak, így az gyakorlatilag beszerezhetetlenné vált, míg az elsőből még mindig keringenek antikvár példányok. 

Orson Scott Card eredetileg A holtak szószólóját szánta fő művének, a Végjáték csak egy novella volt, melyet a főszereplő hátterének alaposabb megismeréséhez bővített regénnyé. Utóbbi pszichológiai bravúrjai miatt vált igazán sikeressé, itt az abszolút sci-fi történetet inkább filozófia fűszerezi, a szórakoztatás mellé Card ismét meglehetős mennyiségű gondolkodni valóval szolgál.
A hangyokkal vívott végső háború után Ender Wiggin nyomtalanul eltűnik. Ezzel egy időben egy új hang jelenik meg az emberlakta univerzumban, a Holtak Szószólója, aki mesélni kezdi a Hangyháború igaz történetét. Történetünk idején, tehát hosszú évszázadokkal később egy újabb idegen fajt ismer meg az emberiség, ám ez a kapcsolat ismét tragédiába torkollik.
A Száz Világ lakói félelemmel vegyes értetlenséggel állnak az emberáldozatot követelő esemény előtt. Egyedül a Holtak Szószólója rendelkezik azzal a bátorsággal és tudással, hogy a gyilkos nyomába eredjen, kiderítse az igazságot, és végül elmesélje azt a történetet, amely a halál bekövetkeztekor az egyetlen történet, ami valóban érdemes rá, hogy elmondják.
A könyvre kellemes, 30%-os előrendelési kedvezményt ad a kiadó (van Bpesten is átvételi lehetőség, úgyhogy nem megy el kapásból postára), és ami szintén pozitív: a papírkönyvvel együtt e-változatban is megjelenik. A sorozat harmadik részére sem kell sokat várni, a Fajirtás szintén idén jelenik meg, valószínűleg ősszel.

--
Kiadó: Unio Mystica
Várható megjelenés: 2014. május 15.
Eredeti megjelenés: 1986
Eredeti cím: Speaker for the Dead
Fordító: Körmendi Ágnes
Borító: Sánta Kira
Oldalszám: 479
Ár: 3465,- (borítóár), 2425,- (Unio Mystica webbolt)
--

A Szubjektív Kultnaplót itt is követheted: FacebookGoogle+Twitter és Moly.hu
Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel! 

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése