2014. április 30., szerda

Előzetes - Jeff VanderMeer: Kontroll

Az Expedíció sztrugackiji-lovecrafti hangulata után, a Déli Végek-trilógia jövő kedden érkező második kötetében, Le Carré stílusa találkozik az X-aktákkal. Korábban szinte semmit nem tudtunk az X Térségről, csak amit az első rész személytelen főszereplő-megfigyelőjén keresztül láttunk, most bepillanthatunk a színfalak mögé is a Déli Végek főhadiszállásán. A Kontroll nagyjából kétszeres terjedelme sokkal több lehetőséget ad a világ kibontására, Jeff VanderMeer ezúttal talán nem marad adósunk a magyarázatokkal. 

A hajtás után fülszöveg, borító (ez is kivágott lesz) és részlet (nulladik és első fejezet), értékelés hamarosan.

A Déli Végek nevű titkos ügynökség immáron harminc éve küld expedíciókat az X Térségbe, ebbe a távoli és a civilizációtól rejtélyesen elzárt, veszedelmes vidékre, a természetfeletti jelenségek titkainak kiderítése céljából. A tizenkettedik expedíció után azonban a Déli Végek mély válságba kerül, ezért megbízzák John Rodriguezt − ismertebb nevén Kontrollt −, hogy állítsa helyre a rendet. Számos kihallgatás, rengeteg titkos dokumentum és közel kétszáz órányi videofelvétel megtekintése után úgy tűnik, mintha feltárulna előtte az X Térség vészterhes valósága − ám amit Kontroll megtud, az végzetes lehet számára, ugyanis nemcsak a Déli Végeket illetően kell szembenéznie a kegyetlen igazsággal, hanem saját magával kapcsolatban is. 
A Kontroll hajmeresztő folytatása az Expedíciónak, és a Déli Végek-trilógia befejezését olyan mesteri cselekményszövéssel készíti elő, amire a sci-fiben rég nem volt példa.


--
Kiadó: Agave Könyvek
Várható megjelenés: 2014.05.06.
Eredeti megjelenés: ua.
Eredeti cím: Authority
Fordító: Falvay Dóra
ISBN: 978 615 5442 79 7
Oldalszám: 336
Ár: 3180,- (borítóár), 2067,- (Agavebolt előrendelés)
--
A Szubjektív Kultnaplót itt is követheted: FacebookGoogle+Twitter és Moly.hu
Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel! 

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése