2014. április 2., szerda

Előzetes - Brandon Hackett: Az időutazás napja

Nagyjából három (de legfeljebb öt) olyan magyar SF-szerzőt tudnék mondani, akik nemzetközi összehasonlításban is ott vannak valahol a legjobbak között. Brandon Hackett legalább egy közülük, ha elkezd saját néven is publikálni (esetleg időhurokba kerül), akár két helyet is elfoglalhat a listán. Oké, a korai ponyvák azok tényleg ponyvák, A poszthumán döntés óta viszont nagyon is jókat ír, így lesz ez a jövő kedden megjelenő Az időutazás napja esetében is. Fél éve már olvastam az akkori verzióját, már akkor odab.szós volt, azóta meg csak javulhatott. A borító mondjuk még mindig nem az igazi, de Az ember könyvénél azért jobb és hátha így olyanok is leveszik a polcról, akik amúgy nem olvasnának ilyesmit... Ja, és az Agave blogján van ám egy interjú is a szerzővel.

A hajtás után fülszöveg, borító és részlet (a blog is benne van a könyvben ;)), értékelés pedig itt
2021. november. Amikor az első időgép működésbe lép, kétszázmilliárd időutazó jelenik meg a Földön. Az időutazás napját ünneplik, az első pillanatot, ameddig vissza lehet utazni a jövőből. Az esemény eltörli az ismert világot: megszűnik a pénz, működésképtelenné válnak a kormányok, bárki számára hozzáférhető lesz minden jövőbeli technológia, köztük az időutazás. Tetszőleges jövőbeli évbe utazhatunk, egészen az időfolyam végéig. Ennek azonban hatalmas ára van, ugyanis az idő veszélyes játékszer. 

Beregi Ádám él-hal a családjáért, ám az időutazás napján valaki a jövőből elrabolja a kisfiát és a feleségét, Enikőt. Ádám a kaotikus és folyton változó időfolyamban, őrült technológiák, valamint mesterséges mikrouniverzumok birodalmában próbálja megtalálni őket. 

Az időgép feltalálója, Neil Jarrison különös, magának való ember. Bár 2612-ben kivégzik, mégis sokan szeretnének a nyomára bukkanni, mert olyan tudás birtokosa, amely megmentheti a világot. Vagy el is pusztíthatja. Csakhogy a feltaláló mindig egy lépéssel üldözői előtt jár, és úgy tűnik, kizárólag egyvalaki érdekli: egy Rebeca nevű titokzatos nő, aki minden rejtély kulcsa lehet.
A Brandon Hackett néven író Markovics Botond sodró tempójú, eredeti ötletekkel teli regénye egészen újfajta megközelítése az időutazás témájának.


--
Kiadó: Agave Könyvek
Megjelenés: 2014.04.08.
ISBN: 978 615 5442 47 6
Oldalszám: 320
Ár: 2980,- (borítóár), 1937,- (Agavebolt előrendelés)
--
A Szubjektív Kultnaplót ezeken a felületeken is követheted: FacebookGoogle+ és Twitter. Ha pedig kíváncsi vagy, hogy mit olvasok éppen, figyelj a Molyon!

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése