2014. május 5., hétfő

Előzetes - Buglyó Gergely: A Néma Város (Oni-trilógia 2.)

Tavaly pozitív meglepetésként ért Buglyó Gergely első regénye, a Szürke vér. Nagyon kellemes, ifjúsági urban fantasy, ígéretes új szerző, tényleg érdemes elolvasni. A folytatás nagyjából ott veszi fel a fonalat, ahol az első rész véget ért, a történet pedig "fantasybb", ahogy az várható is volt. Második kötetként A Néma Város  kiforrottabb írói stílust ígér, még több rejtéllyel, fantáziával és akcióval, illetve végre a fantasy-háttérvilág is alaposabban kinyílik.

A hajtás után fülszöveg, borító és részlet (ha nem olvastad az első részt, spoileres lehet!), értékelés hamarosan. 

Áron és testvérei felvételt nyertek az Altare Tertium tagjai közé: vállalták a feladatot, hogy segítenek megóvni a Meratánok harmadik oltárát, amely utolsó kapocsként tartja össze a valóság szövedékét. Ehhez meg kell fékezniük az Arctalan Kóborlót, aki Anna lelkének mélyén lapul. De ha a Tertium tényleg nemes célért küzd, miért őriznek titkokat újdonsült tagjaik előtt? Miért nem fedik fel Annának a jóslatot, amelyből kiderülne, micsoda valójában a Kóborló? 
Áronékat már nem éri meglepetésként, ha számító Virrasztókkal, eszelős Onikkal vagy más szörnyekkel kerülnek szembe, de csakhamar be kell látniuk: ha tényleg tudni akarják az igazat a Kóborlóról, akkor még a legendás Néma Város meglátogatásától sem riadhatnak vissza. 
Az ötletekben és fordulatokban gazdag regény az Oni: Szürke vérrel elindult fantasy-trilógia második kötete.


--
Kiadó: Ciceró
Kiadási év: 2014
Borító: Kovács Péter
ISBN: 978 963 5398 8 50
Oldalszám: 361
Ár: 2990,- (borítóár), 2392,- (kiadói webbolt)
--

A Szubjektív Kultnaplót itt is követheted: FacebookGoogle+Twitter és 
Moly.hu
Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel! 

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése