2014. május 7., szerda

Előzetes - John Scalzi: A lázadás hangjai

Volt egyszer egy Vének háborúja, amit három (vagy inkább két és fél) folytatás követett. Volt egyszer egy kiadó, ahol tavaly felmerült az ötlet: mi lenne, ha kiadnának egy hétről hétre megjelenő e-novellasorozatot? És persze volt egy John Scalzi, aki vállalta, hogy megírja a novellákat a kiadójának, mégpedig az addigra már meglehetősen sikeres Vének háborúja-univerzum részeként. A kísérlet felülmúlta a várakozásokat, még abban az évben megjelent papíron is a gyűjtemény, illetve berendelték a jövőre várható folytatást. A The Human Division, avagy a nyolcadik novellától kölcsönzött magyar címén A lázadás hangjai, jövő keddtől magyarul is elérhető, az első történetet (A B csapat) pedig már most olvashatjátok itt, a blogon. 

A hajtás után fülszöveg, borító és részlet, értékelés hamarosan.
John Scalzi ismét visszatér a Vének háborúja-univerzumba, ahol ezúttal az emberi faj egységének fenntartása a cél.
A Föld lakói már tudják, hogy a Gyarmati Szövetség szándékosan eltitkolta előlük az univerzum veszélyeit. Generációk óta védelmezik az anyabolygót különféle idegen fajokkal szemben, ám nem puszta hazafiasságból: mindennél jobban szükségük van a katonai utánpótlásra, amivel egyedül a Föld láthatja el őket. A “Perry-incidens” után azonban nincsenek többé titkok, ráadásul új fajok jelentek meg és alkottak egységet - kifejezetten a Gyarmati Szövetség ellen. Tagjaik közt szeretnék látni a Földet is, amelynek vezetői elárulva érzik magukat, és már nem tudják, hogy kiben bízhatnak. De választaniuk kell.
Eközben a Gyarmati Szövetség működése is veszélybe kerül. Haderejük bevetése helyett ezúttal diplomáciai cselekkel és politikai fondorlatokkal akarják a javukra fordítani ezt az ördögi játszmát, amelynek a tétje most már az egész emberiség jövője. Bevetik tehát a B csapatot Harry Wilson hadnaggyal az élen. Azt a csapatot, amelyik talán a harctéren nem a legjobb választás, de a váratlan és kiszámíthatatlan helyzetekre mindig váratlan és kiszámíthatatlan megoldásokat találnak. Az ő küldetéseikről szól A lázadás hangjai.
John Scalzi először digitálisan, epizódok formájában publikálta a kötetben szereplő történeteket 2013. januárja és áprilisa között, majd a kirobbanó sikernek köszönhetően nem kellett sokáig várni a könyv formájú megjelenésre sem. Elképesztő epizódjaival, felejthetetlen szereplőivel és emlékezetes párbeszédeivel A lázadás hangjai a Vének háborúja-sorozat legszínesebb, legváltozatosabb darabja.


--
Kiadó: Agave Könyvek
Várható megjelenés: 2014.05.13.
Eredeti megjelenés: 2013
Eredeti cím: The Human Division
Fordító: Pék Zoltán, Farkas István
Borító: Kuszkó Rajmund
ISBN: 978 615 5468 07 0
Oldalszám: 464
Ár: 3580,- (borítóár) / 2262,- (Agavebolt előrendelés)
--

A Szubjektív Kultnaplót itt is követheted: FacebookGoogle+Twitter és Moly.hu
Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel! 

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése