2014. május 23., péntek

Előzetes - Seth MacFarlane: Hogyan rohanj a vesztedbe

Jövő csütörtökön, május 29-én jelenik meg a jobbára televíziós munkássága miatt ismert Seth MacFarlane első regénye, az azonos című film forgatókönyvéből írt Hogyan rohanj a vesztedbe. Nem vagyok nagy sorozatnéző, legfeljebb a Carl Sagan-féle Kozmosz felfrissített változata kapcsán ismerem MacFarlane-t, de a western általában szórakoztató, ilyenkor nyár elején pedig jól esik valami könnyed komédia, kíváncsian várom, hogy mit sikerül kihozni ebből. 

A hajtás után fülszöveg, borítók (a könyv filmplakátos védőborítót kap, amitől könnyedén megszabadulhat az, aki hozzám hasonlóan nem szereti az ilyesmit) és részlet, értékelés hamarosan. 
Albert Stark, a jámbor juhtenyésztő torkig van az amerikai határvidék nyújtotta durva élettel, ahol gyakorlatilag bármi megölheti az embert. Párbaj délidőben. Kocsmai bunyó. Mérges kígyók. Mérges kurtizánok. Kolerával fertőzött víz. Egy elszabadult ördögszekér. Valami, amit „lábujj-lábnak” hívnak. Sőt, akár egy kiruccanás az árnyékszékre is veszélybe sodorhatja az ember életét errefelé.
Bizony, millióféleképpen rohanhatsz a vesztedbe a nagyon vad nyugaton, és Albertnek feltett szándéka, hogy ezeket mind elkerülje. Egyesek szerint ő ezért gyáva. Albert szerint ő csupán józan. Ám amikor a barátnője dobja őt a város legkiállhatatlanabb pasasáért, Albert úgy dönt, hogy visszavág – noha nem tud sem lőni, sem lovagolni, de még egy rendeset behúzni sem. Minő szerencse, hogy társául szegődik egy gyönyörű pisztolyhősnő, aki kettejük helyett is elég kemény. Minő balszerencse, hogy a szépség férje a határvidék legnagyobb, leggonoszabb és legféltékenyebb rosszfiúja. Így hát Albert már millió és egy módon tud a vesztébe rohanni a Vadnyugaton.
Seth MacFarlane bemutatkozó regénye nem csak azoknak könnyed kikapcsolódás, akik rajonganak a világhírű rajzfilmkészítő és rendező munkásságáért.



--
Kiadó: Agave Könyvek
Várható megjelenés: 2014.05.29.
Eredeti megjelenés: 2041
Eredeti cím: A Million Ways to Die in the West
Fordító: Speier Dávid
ISBN: 978 615 5468 09 4
Oldalszám: 192
Ár: 2480,- (borítóár) / 1612,- (Agavebolt előrendelés)
--

A Szubjektív Kultnaplót itt is követheted: Facebook, Google+, Twitter és Moly.hu.
Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése