2012. június 7., csütörtök

83. Ünnepi Könyvhét (2012 nyár)

Térkép a helyszínhez
Délután kinéztem a Vörösmarty térre, a 2012.06.07-11. között megtartott Könyvhét budapesti eseményeinek központi helyszínére. Még a tömeg előtt szerettem volna körülnézni, ez annyira jól sikerült, hogy néhány pavilonba még be sem költöztek :) Az engem érdeklő, sci-fis és fantasys részlegek viszont szerencsére már nyitva voltak és kipakolták a kiadók a könyveket, úgyhogy első körben négy kötettel tekertem haza, aztán holnap jön a következő szállítmány. 

Ilyen alkalmakkor a programok és az új megjelenések mellett általában az szokott számítani, hogy melyik kiadó vagy könyvesbolt milyen akciókkal készül, ebből megpróbáltam megjegyezni néhányat, a teljesség igénye nélkül és a fenti kategóriáknál maradva. 


Ad Astra pavilon a jobbszélen
Az Ad Astra az érdeklődőket a 107-es pavilonban várja 20% kedvezménnyel, könyvjelzőkkel és új megjelenésként Ian McDonald A dervisház c. művével. Ennek a könyvnek a bemutatója egyébként holnap délután hatkor lesz, stílszerűen a Habibi Shisa Bárban, ahol mentatea és vízipipa mellett lehet beszélgetni a könyv magyar megjelenésében közreműködőkkel. 
Ja, és nem mellesleg a Vörösmarty téren szombat délután három és öt között az e-könyveiket is be lehet szerezni, szintén kedvezménnyel az egyébként sem vészes 1500 pénzes áron felül :) 

Agave pavilon, 500 forintos könyvekkel :) 
Az Agave kiadó könyvei a Váci utcai 1. pavilonban találhatóak, szintén jó fej kiadói társaságban. A Könyvhétre Neil Gaiman Amerikai istenek c. könyvének új, bővített kiadásával jöttek, mellette érkezik Brandon Hackett szintén évek óta várt műve, Az ember könyve, illetve sci-fi vonalon maradva Lissa Price-tól A testbérlők. Ami az akciókat illeti, 20%-ot adnak ők is a legtöbb könyvre, de van néhány láda 500 forintos példány is a régebbiek közül, meg ottjártamkor egy csokor Éhezők viadala moziplakát is volt, ebből holnapra már nem hiszem, hogy maradna. 
Szombaton délután öttől Az ember könyvét dedikálja Brandon Hackett, ami egyébként e-könyvek esetén is elérhető, ilyenkor ráadásul A poszthumán döntést is megkapja az olvasó ajándékba. 

Galaktika pavilon középen
A harmadik hangsúlyozottan sci-fis kiadó, ami kitelepült, a Galaktika. Náluk Joe Haldeman Örök háborújának új kiadása lett a mostanra időzítve, szombaton pedig Kersti Kivrüüt dedikálja az Okkultisták klubját délután négykor, és László Zoltán is ott lesz ugyanebben az időpontban, hozzá bármelyik könyvét vagy galaktikás novelláját lehet vinni. Vasárnap kerekasztal-beszélgetés lesz fél ötkor egy földönkívüli civilizációval történő kapcsolatfelvételről, már csak a résztvevők miatt is érdemes elnézni arra. 
Ja, és az akciók sem rosszak: ha jól emlékszem, 35% a teteje, három könyv vásárlása esetén. 

Ezen kívül még a HVG könyvek 50-70%-os kedvezményei fogtak meg, illetve egy csomó helyen voltak kirakva párszázért új és antikvár könyvek is, lehet bőven mazsolázni. 

Sajnos sehol nem találtam normális listát a könyvheti újdonságokról, a hivatalos weboldalon is csak a magyar szerzők megjelenései vannak kirakva, ahhoz meg lusta vagyok, hogy ennyi kiadó weboldalát átböngésszem (már ha egyáltalán van nekik és még akkor sem garantált, hogy kirakják az új könyveket), úgyhogy nem tudok nektek sem olyan listával szolgálni, mint a Könyvfesztivál idején. Az viszont biztos, hogy a fentiek a legjobbak a sci-fi és fantasy műfajában, a teljes lista élére is ezek a könyvek kerülnének. 

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése