2013. október 21., hétfő

Előzetes - Robert Holdstock: Mitágó-erdő


Frissen érkezik Robert Holdstock azonos című fantasy-sorozatának első kötete, a Mitágó-erdő magyarul. A GABO SFF kiadói sorozatának legújabb része jóféle mitikus fantasynek ígérkezik, a szinte lázálomszerűen borzongató borító tökéletesen eltalált - ahogy a regény szereplői nem tudnak ellenállni a különös erdő vonzásának, azt is nehéz megállni, hogy az ember ne lapozzon bele egyből a kötetbe az oldalakon lapuló rejtélyek után. A hét elején már a maga fizikai valójában is kézbe vehetjük a könyvet, de amíg ez nem történik meg, az első fejezet már olvasható itt, a fülszöveg és a hajtás után. 
Az Anglia egyik utolsó ősi vadonjaként ismert Ryhope-erdő rejtélye felemésztette George Huxley életét. Halála után két felnőtt fia nem csak a rengeteg szélén álló Tölgylakot örökli tőle, hanem megszállottságát is: amikor megsejtik, hogy a kihaltnak hitt állatok és ősi mítoszok hősei által benépesített erdő miféle titkot rejt, nem tudnak ellenállni a kísértésnek. Egymás után maguk is bemerészkednek a fák közé, és amit odabenn találnak, az furcsább és veszélyebb, mint valaha is gondolták volna.
Robert Holdstock World Fantasy-díjas regényét a huszadik század legfontosabb fantasyjei között tartják számon, a szerzőről Angliában tavaly díjat neveztek el.

--
Kiadó: GABO
Megjelenés: 2013. október 21. körül
Eredeti megjelenés: 1984
Eredeti cím: Mythago Wood
Fordító: Varró Attila
ISBN: 978 963 689 728 4
Oldalszám: 368
Ár: 2990,- (borítóár), 2392,- (GABO webbolt)
--
A Szubjektív Kultnapló a Google+-on, a Facebookon és a Twitteren is elérhető, ha pedig kíváncsi vagy, hogy mit olvasok éppen, figyelhetsz a Molyon is

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése