2015. április 21., kedd

Előzetes - Brandon Hackett: Az időutazás tegnapja

Brandon Hackett (Markovics Botond) azon kevés magyar szerzők egyike, akiknek az új regényét ténylegesen várom minden egyes alkalommal. Kevés igazán színvonalas mű születik hazai fantasztikus irodalmi körökben, Hackett viszont megbízhatóan szállítja a minőséget, így volt ez a kétrészes minisorozat előző kötetével, Az időutazás napjával is. Sajnos nem sikerült rábeszélni, hogy a folytatás Az időutazás másnapja címet viselje (és valami ehhez méltó, dorbézolós sci-fi legyen), de ebben a formában sem fog csalódást okozni, Az időutazás tegnapja méltó az elődhöz és hasonlóan izgalmasnak ígérkezik. 

A hajtás után borító, fülszöveg és részlet, május ötödikén pedig a maga fizikai valójában is megérkezik a könyv, csak győzzük kivárni. Értékelés itt. 


A legtöbben úgy tudják, hogy csak az első időgép működésbe lépésének pillanatáig lehet visszautazni az időben: ez a nap az időutazás napja. Csakhogy létezik egy másik időtechnológia is, amely ennél a napnál jóval korábban került a Földre egy fejlett, idegen civilizáció jóvoltából, akiknek sikerült kijutni a saját időfolyamuk összeomlásából, de ezért súlyos árat fizettek.

Az időutazás napja eseményei után másfél évtizeddel Rebeca Szatosi ennek a technológiának a segítségével elindul a múltba, hogy találkozzon édesapjával, az időben eltűnt fizikussal, és ezzel akaratlanul is olyan események láncolatát indítja el, amelyek az emberi civilizáció jelenének, jövőjének és múltjának megsemmisüléséhez vezethetnek.

Beregi Bálint, az időutazás feltalálója fiatal önmagával együtt dolgozik az időutazás természetének megértésén és az időfolyam összeomlásának megállításán, de még úgy sincs nagy reményük a sikerre, hogy összefognak egy 20. századból kiemelt tudóscsapattal, köztük Albert Einsteinnel és Neumann Jánossal. Az idő túl gyorsan fogy, ráadásul a Maxwell-démonoknak nevezett idegen civilizáció, valamint a Haugen-dimenzió mikrouniverzumában, egy paradoxon-technológia révén létrejött poszthumán szervezet is útjukat állja.

A Brandon Hackett néven író Markovics Botond időutazás-duológiájának záró kötetében az idő csapdájába került emberi civilizáció létezése a tét.


--
Kiadó: Agave Könyvek
Várható megjelenés: 2015. május 5.
Borító: Faniszló Ádám
ISBN: 9786155522123
Oldalszám: 352
Ár: 3180,- (borítóár) / 2067,- (Agave előrendelés)
--

Szeretnéd azonnal olvasni a legújabb bejegyzéseket? Iratkozz fel a blog feedjére, lájkold az oldalt a Facebookonkövess a Twitteren vagy a Google+-on, és ha kíváncsi vagy, hogy mit olvasok éppen, a Molyon is figyelhetsz! 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel is! :) 

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése