2014. december 9., kedd

Előzetes - Brian McClellan: Vérrel írt ígéretek

Hamarosan megjelenik Brian McClellan Lőpormágus-trilógiájának első kötete. Nagyszabású, heroikus történet, ami rendhagyó módon nem (pszeudo-) középkori környezetben játszódik és nem is urban fantasy, leginkább a francia forradalom korszakát idézi. A Gemmell-díj elég jó biztosíték a Vérrel írt ígéretek színvonalára, de a lenti részletből (szokás szerint a könyv eleje, semmi spoiler!) is meggyőződhettek erről.

A hajtás után borító, fülszöveg és részlet, értékelés hamarosan (de azt nem ígérem, hogy karácsony előtt, így is be van már tárazva két majdnem kész bejegyzés és három további könyv a következő két hétre). 


Tamás tábornagy királyellenes puccsa korrupt arisztokratákat küldött a guillotine alá, és éhezőket juttatott kenyérhez. Egyúttal azonban háborút provokált a Kilenc Nemzetekkel, és belső támadásokat a királyhű fanatikusok részéről. Közben Tamás állítólagos szövetségesei, az Egyház, a munkások szakszervezete és a zsoldoscsapatok között kapzsi hatalmi harcok törnek ki. 
Kifogyva a lehetőségekből, Tamás saját félelmetes lőpormágusi képességei mellett csak kevés bizalmasára támaszkodhat. Közülük leginkább saját elhidegült fiára, a megkeseredett Tánielre, aki briliáns lövész és lőpormágus,  és Adamatra, egy nyugdíjazott rendőrfelügyelőre, akinek hűségét zsarolással teszik próbára. 
A  külső és belső ellenség szorításában vergődve, felerősödnek a rémült suttogások pusztításról és halálról, és a földre visszatérő egykori istenekről. Persze, ezek csupán babonás vén parasztok legendái – modern, tanult emberek már nem hisznek az ilyesmiben. Pedig talán jobban tennék…

--
Kiadó: Fumax
Várható megjelenés: december közepe
Eredeti megjelenés: 
Eredeti cím: Promise of Blood
Fordító: 
Borító: 2013
ISBN: 978 615 5514 02 9
Oldalszám: 560
Ár: 4495,- (borítóár) / 2900,- (Fumax előrendelés)
--

Szeretnéd azonnal olvasni a legújabb bejegyzéseket? Iratkozz fel a blog feedjére, lájkold az oldalt a Facebookonkövess a Twitteren vagy a Google+-on, és ha kíváncsi vagy, hogy mit olvasok éppen, a Molyon is figyelhetsz! 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel is! :) 

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése