2014. október 17., péntek

Előzetes - China Miéville: Patkánykirály

Újabb londoni urban fantasyvel folytatódik október 21-én a Miéville-életműsorozat. Ne hagyd, hogy a rózsaszín borító megtévesszen, mögötte a szokásos, sötét és bizarr miéville-i világ rejtőzik. Ezúttal elrabolt tintahal és fura szekták helyett különös gyilkosságok, drum and bass, meg minden, ami belefér - Miéville Londonja a hírek szerint még a Gaiman-féle Soseholban bemutatottnál is bizarrabb.

Értékelés itt, a hajtás után pedig borító, fülszöveg, valamint az első három fejezet leledzik. Olvassatok bele és ha tetszik, érdemes közvetlenül a kiadótól megrendelni.

Különös események készülődnek az ezredforduló előtti Londonban. A hétköznapi élet kulisszái mögött lassan tetőpontjához közeledik egy évszázadok óta tartó, ocsmány viszály.
Eközben Saul Garamond egy teljesen átlagos reggelen arra ébred, hogy valaki meggyilkolta az édesapját és sikerrel terelte rá a gyanút. A rendőrségi fogdában felbukkanó, bizarr és ellenszenves jelenés azonban kiutat kínál neki. A megmentőjét Patkánykirálynak hívják, és meghökkentő magyarázata mindent a feje tetejére állít, amit Saul eddig magáról gondolt.
Saul a London homlokzata mögötti örök éjszakában kezd új életet, és a csatornákban, sikátorokban, elfeledett zugokban próbálja kiismerni valódi természetét. A városban azonban folytatódnak a groteszk halálesetek, és Saulnak nincsen más választása, vissza kell térnie: a fakó téglafalak között, a magasvasutak vágányai alatt, a gyártelepek senkiföldjén egyre hangosabban lüktetnek a drum and bass tört ritmusai, és ellenállhatatlanul csábítják őt a sötétség szívébe.
A Patkánykirály China Miéville első regénye, és 1998-as megjelenése óta semmit sem veszített az értékeiből, melyek már tizenhat évvel ezelőtt is jelezték, hogy az urban fantasy új nagymestere megérkezett.

--
Kiadó: Agave Könyvek
Várható megjelenés: 2014. október 21.
Eredeti megjelenés: 1998
Eredeti cím: King Rat
Fordító: Juhász Viktor
ISBN: 978 615 5468 43 8
Oldalszám: 368
Ár: 3280,- (borítóár) / 2132,- (Agavebolt előrendelés)
--

Szeretnéd azonnal olvasni a legújabb bejegyzéseket? Iratkozz fel a blog feedjére, lájkold az oldalt a Facebookonkövess a Twitteren vagy a Google+-on, és ha kíváncsi vagy, hogy mit olvasok éppen, a Molyon is figyelhetsz! 

Ha pedig tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel is! :) 

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése