2014. március 15., szombat

Előzetes - Kim Stanley Robinson: 2312 (magyar)

Kim Stanley Robinson más írásaira is fokozottan kíváncsi vagyok A rizs és a só évei óta, de a Galaktikánál megjelent másik két regénye nem tűnt olyan érdekesnek, hogy azonnal beszerezzem. A 2312 viszont már nagyon is, egészen komoly sci-finek ígérkezik, ráadásul jövő kedden már kézhez is kapjuk, az eredeti kiadással megegyező külsővel. Fülszöveg alant, borító és részlet a hajtás után. Értékelés itt :) 
A tudományos és technológiai fejlődés rendkívüli jövő előtt nyitotta meg az utat. Már nem a Föld az emberiség kizárólagos otthona: új lakóhelyek létesültek a Naprendszer holdjain és bolygóin, sőt még azokon is túl. 2312-ben azonban események sorozata kényszeríti az emberiséget arra, hogy szembenézzen múltjával, jelenével és jövőjével.
A történet a Merkúron kezdődik, Terminátor városában, a mérnöktudomány eddig sosem látott csodájában. Swan Er Hong a nagyanyját gyászolja, Terminátor városának egyik legbefolyásosabb patrónusát. Mivel halálának váratlansága és tisztázatlan körülményei nem hagyják nyugodni, Swan útra kel a Naprendszerben, ám még csak nem is sejti, hogy ezzel nem csak saját életét, de az egész emberiségét is örökre megváltoztatja. Swan egykoron bolygókat teremtett - most azonban abba a tervbe is belepillanthat, amely az elpusztításukat célozza.
A 2312 merész és zseniális látomás az emberiség jövőjéről, egyúttal magával ragadó jellemrajz azokról az emberekről, akik a jövő történéseit alakítják - nagy jelentőségű sci-fi a műfaj egyik legtehetségesebb írójától.


--
Kiadó: Agave Könyvek
Megjelenés: 2014.03.18.
Eredeti megjelenés: 2012
Eredeti cím: 2312
Fordító: Farkas Veronika
ISBN: 978 615 5442 38 4
Oldalszám: 576
Ár: 3780,- (borítóár), 2457,- (Agavebolt előrendelés)
--
A Szubjektív Kultnaplót ezeken a felületeken is elérheted: FacebookGoogle+ és Twitter. Ha pedig kíváncsi vagy, hogy mit olvasok éppen, figyelhetsz a Molyon is

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése