2009. március 11., szerda

Hirano Kohta: Hellsing (3. kötet)

Négy hónappal az előző után eljutott hozzám egy példány a legkúlabb mangavámpír históriájának legújabb kötetéből. A Trigun után felmerült, hogy nagyon hasonlít egymásra a két főszereplő (Alucard és Vash), küllemben és fegyverben egyaránt. Persze ez lehet véletlen egybeesés is.

A harmadik kötetben a nemzetközi helyzet fokozódik, protestáns vámpírvadászaink nácivadászatra nyergelnek át és Dél-Amerikába utaznak, ahol - mindenki tudja - a maradák nácik bújkálnak. Ezek persze nem hétköznapi nácik, mert zombihadsereget akarnak (akartak?) felállítani, de ez jelen esetben nem kap még igazán nagy hangsúlyt. Annál inkább a szerencsétlen átlagrendőrök lemészárlása, akiket feletteseik Alucard szállodájába küldtek, persze a nácik utasítására; gyakorlatilag erről szól az egész kötet.

Az egy dolog, hogy a Hellsing manga főhőse sem kimondottan pozitív jelenség, de akad nála gonoszabb is, Montana Max, aki mellesleg a legjobban eltalált karakter az egész történetben, jellem és rajzolás tekintetében is, miatta érdemes belelapozni a mangába, még ha nem is szerepel annyit, mint ellenfelei.



Kiadó: Mangafan
Kiadási év: 2008
Eredeti cím:
ヘルシング
Fordító: Koch Zita
Oldalszám: 192

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése