2009. április 12., vasárnap

Mi újság? vol. 6.

Már régen megjelent az áprilisi GEO, lassan a májusi is esedékes, addig viszont érdemes belelapozni ebbe: Darwin útjának második része, pakisztáni tálibok, poloskák, huszadik század elejei históriák a New York-i felső tízezer köreiből, gyógynövények, biofeedback és hagyományos gyógymódok mellett még tucatnyi más témáról olvashatunk az áprilisi számban.


A Földgömb idei második kiadásának címlaptörténete a Farkastotemből is ismert hagyományos életmód és annak hanyatlása. Ezen kívül egy jelenleg Szlovákiában található, de javarészt még ma is németlakta kisváros, Mecenzéf, a szintén a történelmi Magyarország területén álló, ipari katasztrófa sújtotta erdélyi Kiskapus, Tatabánya és különös ellenpontként Dubai történetével találkozhatunk; illetve a Megyeri híd és a dunai jeges árvizek is kaptak néhány oldalt.


A National Geographic ebben a hónapban Hatsepszut fáraónőről, az orosz ortodox egyházról, a 2009. év madarairól (vetési varjú, kék vércse) és a kétéltűek egyre nagyobb mértéket öltő pusztulásáról ad hírt a cirkuszok világáról szóló cikk mellett. Érdemes elolvasni!




És persze kellemes húsvétot az erre járóknak :)


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése